De eerste trimbeurt

Naar de hondenkapper gaan is stressvol en zeker voor de eerste keer, maar er zijn enkele tips die uw fluffy viervoeter kunnen helpen. 

De trimbeurt bestaat meestal uit wassen, blazen en het trimmen zelf. De meeste honden ondervinden vooral stress bij het blazen. Stel u voor opeens een stevige, warme wind dat over u lichaam gaat en dat dan nog eens gepaard met een vreemd en luid geluid. Dat zou ik ook maar raar vinden 🙈, daarom raden we aan om op vroege leeftijd te beginnen met gewenning hiervoor. 
Honden laten wennen aan het geluid van de blazer is simpel (in theorie 😅). Ga regelmatig met uw eigen haardroger eens over hen, zorg dat ze dit geluid regelmatig horen. Zo worden ze het gewoon en zullen ze al veel minder snel opkijken als ze bij de trimmer droog geblazen worden.

Dan het trimmen zelf, een tijd stilstaan en mooi wezen, terwijl er iemand aan u zit te friemelen, dat lukt nog, maar komt niet aan de poten, nee nee dat vinden ze vaak niet leuk. Wat te doen nu? Wees niet bevreesd, ook dit is makkelijk op te lossen (in theorie 😅). Raak de pootjes zoveel mogelijk aan, zodat uw viervoeter het gewoon wordt dat er aan hun pootjes mag gekomen worden. Dit zal het voor de trimster makkelijker maken om hun pootjes in model te zetten en hun nageltjes te knippen. 

In het algemeen, ga met uw hondje zo vroeg mogelijk naar uw hondentrimmer voor een puppy gewenning. Zij zullen op een professionele en voorzichtige manier uw pupje laten wennen aan de idee van een trimbeurt (In vele gevallen kost zo een gewenning ook minder dan een normale trimbeurt😉). 

De puppygewenning samen met het thuis gewoon maken van deze handelingen zal het trimmen al wat minder stressvol verlopen voor uw fluffy vriendje en de trimmer. 

Na het trimmen

Enkele dingen die wel interessant zijn om te weten voor het baasje is dat uw hondjes na het trimmen vaak uitgeput zijn. Het is dus volkomen normaal dat ze de rest van de dag liggen te snoezen. 

Ook zullen veel hondjes na het trimmen eens een bezoekje aan het hondentoilet moeten doen. Dit doordat alle stress van hun afvalt. Het is dus wel leuk voor hen om even buiten te kunnen snuffelen en hun 'ding' te doen, na de trimbeurt en voor ze naar huis gaan. Dit is misschien ook wel interessant om ongelukjes in de auto te voorkomen. 🫣